Kiprollade met spinazievulling

    Kiprollade met spinazievulling

    4keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Een creatieve manier om kipfilet te serveren. Gevuld met spinazie en feta en dan opgerold tot rollades. Je kunt de spinazie vervangen door gehakte olijven. Serveer dit gerecht met rijst of pasta.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets, gehalveerd
    • 1 theelepel citroensap
    • zout naar smaak
    • 2 eetlepels yoghurt
    • 100 gr feta-kaas
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • peper naar smaak
    • 250 gr spinazie - geblancheerd, uitgelekt en fijngesneden
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 340 gr passata

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Spoel de kipfilet af, dep droog en sla dun. Besprenkel met citroensap, bestrooi met zout. Zet opzij.
    2. Meng de feta met de yoghurt in een kom, roer er de knoflook door en voeg peper naar smaak toe. Voeg de gehakte spinazie toe, meng goed.
    3. Verdeel het mengsel over de filets. Rol strak op en zet vast met keukentouw.
    4. Verhit de olie in een koekenpan en braad de rollades aan alle kanten aan. Giet de passata erbij, zet het vuur lager, dek af en laat 20 minuten sudderen.
    5. Serveer de rollades op een serveerschaal. Verwijder het keukentouw, snijd de rollades en serveer met de tomatensaus en rijst of pasta.

    Tip

    In plaats van passata kun je ook een pot van je favoriete pastasaus gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren