Cake met stroop uit de magnetron

    Cake met stroop uit de magnetron

    Voeg toe aan favorieten!
    16min


    Maak dit als eerste!

    Een Engelse klassieker en klaar in slechts enkele minuten. Dit is een heerlijke cake die ik graag met een beetje vla of custard eet.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 60 gr bloem
    • 2 eetlepels golden syrup / lichte stroop
    • 2 1/2 theelepel bakpoeder
    • 2 grote eieren
    • 100 gr suiker
    • 110 gr zachte boter of margarine

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:16min 

    1. Vet een magnetronbestendige kom met een inhoud van 1 liter in. Verdeel de golden syrup over de bodem.
    2. Doe de overige ingrediënten in een andere kom en klop goed gedurende 2 tot 3 minuten. Schep het mengsel over de stroop in de beboterde schaal.
    3. Dek losjes af met plasticfolie en verwarm op hoog gedurende 5-6 minuten. Haal uit de magnetron en laat 5 minuten afgedekt staan.
    4. Draai om op een warm bord en serveer met warme custard/vla of extra stroop.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren