Sponsgebak

    Sponsgebak

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    Maak dit als eerste!

    Heerlijk sponsgebak! Sponsgebak komt uit Engeland, waar het sponge cake heet. Het lijkt erg op onze gewone cake of biscuitgebak.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake bestaande uit 2 lagen

    • 175 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 mespuntje zout
    • 175 gr zachte boter
    • 175 gr suiker
    • 3 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet twee ondiepe ronde bakvormen in met een doorsnede van 18 cm, bedek de bodems met bakpapier en vet het bakpapier ook in.
    2. Doe het bakmeel, zout, boter, suiker en eieren in een grote kom. Klop de ingrediënten samen tot een gladde, romige massa.
    3. Verdeel het mengsel over de voorbereide bakvormen en strijk het oppervlak glad. Bak 25-30 minuten, of tot een spies er schoon uitkomt.
    4. Zet op een rooster, trek het bakpapier eraf en laat afkoelen.

    Laagjestaart

    Met dit recept maak je 2 taartlagen. Bestrijk je favoriete vulling tussen de taartlagen. Recept nodig? Kies een van de recepten voor taartglazuur die je hier kunt vinden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren