Fruitige soja ijslollies

    Fruitige soja ijslollies

    7keer bewaard
    15min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept voor mensen die lactose intolerant zijn, maar iedereen kan hier natuurlijk van genieten.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 350g bosbessen
    • 375g aardbeien, ontkroond
    • 100g donkerbruine basterdsuiker
    • 600ml vanille sojamelk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Pureer de bosbessen en aardbeien in porties in de blender of foodprocessor. Zeef door een kaasdoek in een kom.
    2. Roer bruine suiker door de gezeefde bessen. Roer sojamelk erdoor tot het goed vermengd is. Giet het mengsel in papieren wegwerpbekertjes, tot 2/3 vol. Zet in de vriezer tot het bijna hard bevroren is, plaats er houten lollystokjes in en laat het helemaal hard worden, ongeveer 2 tot 3 uur.
    3. Scheur de papieren bekertjes eraf of hou ze even onder warm water om de bekertjes makkelijker te kunnen verwijderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren