Toffee

    Toffee

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Je zult met veel plezier de toffee in stukken breken als het is uitgehard! Deze toffee, gemaakt van stroop, komt van een Engels recept, vandaar dat er ook Britse golden syrup wordt gebruikt.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 30 gr zachte boter (geen margarine)
    • 200 gr suiker
    • 260 gr golden syrup / lichte stroop
    • 2 theelepels azijn
    • 260 gr keukenstroop
    • 1/4 theelepel baksoda

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Vet een bakplaat met opstaande randen in met een klontje boter; zet opzij.
    2. Meng in een zware braadpan op laag vuur de suiker, stroop en azijn. Kook, onder regelmatig roeren, tot de suiker is opgelost. Verhoog het vuur tot middelhoog en verwarm totdat een suikerthermometer 118°C aangeeft (het lijkt nu op een stevige bal), blijf af en toe roeren. Voeg de stroop en 30 gr boter toe. Laat onafgedekt koken, tot een suikerthermometer 126°C aangeeft (nu is het een harde bal), blijf af en toe roeren. Haal van het vuur. Voeg bakpoeder toe en meng goed.
    3. Giet het mengsel in de bakvorm. Laat uitharden. Breek de toffee daarna in stukjes en bewaar ze in een luchtdichte verpakking.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren