Suikerkoekjes met dadel en walnoot

    Suikerkoekjes met dadel en walnoot

    Voeg toe aan favorieten!
    32min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik had laatst wat dadels over en dacht dat ze geweldig zouden smaken in een koekje...Ik had gelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 125 gr boter, verzacht tot kamertemperatuur
    • 5 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
    • 1 theelepel vanille extract
    • 100 gr zelfrijzend bakmeel
    • 80 gr bloem
    • 2 eetlepels room, met een hoog vetgehalte
    • 100 gr gedroogde dadels, ontpit en fijngehakt
    • 30 gr walnoten, fijngehakt
    • rietsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:32min 

    1. Bedek bakplaten met bakpapier en verwarm de oven voor op 160°C.
    2. Klop met een elektrische mixer de suiker, vanille en boter samen tot het net gecombineerd is.
    3. Zeef het meel en de bloem samen in een kom. Doe dan de helft van dit mengsel bij het botermengsel en meng met een houten lepel goed door elkaar. Voeg de room toe, meng vervolgens de rest van het bloemmengsel, de fijngehakte dadels en walnoten erdoor.
    4. Meng tot een zacht deeg met je handen, voeg een scheutje melk toe, als het te droog lijkt.
    5. Rol theelepels deeg op tot kleine ballen en rol ze door de suiker. Leg ze op de bakplaten en druk ze een beetje plat.
    6. Laat in de koelkast staan gedurende 10 minuten: dit helpt ze hun vorm te behouden tijdens het bakken in de oven.
    7. Bak ze 12-15 minuten, controleer de onderkant met een spatel, dat ze niet te donker worden. Laat ze op een rooster afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren