Mexicaanse salade met limoendressing

    Mexicaanse salade met limoendressing

    7keer bewaard
    25min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een frisse salade met maïs, avocado, tomaat en een frisse limoendressing. Makkelijk om te maken, en zeer geschikt als lekker zomers voorgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 170 gr maïskorrels uit de diepvries
    • 120 ml water
    • 1 mespuntje zout
    • 1 rijpe avocado, in blokjes gesneden
    • 1 grote tomaat, in blokjes gesneden
    • 2 lente-uitjes, fijngesneden
    • 15 gr verse koriander, gesneden
    • Voor de limoendressing
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 1/2 eetlepel vers limoensap
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 1/2 theelepel Dijon mosterd
    • 1 mespuntje zout
    • 1 mespuntje zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 18min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng in een middelgrote steelpan de bevroren maïs en het water, breng op smaak met zout. Breng aan de kook, dek af en laat ongeveer 7 minuten zachtjes koken tot de maïs gaar is. Giet af en zet opzij om af te koelen.
    2. Maak ondertussen de dressing. Klop de olijfolie, het limoensap, knoflook, mosterd, zout en peper samen. Laat de knoflook in de dressing liggen en haal deze eruit als je de dressing gaat gebruiken.
    3. Als de maïs is afgekoeld, meng je de maïs, tomaten, avocado, lente-uitjes en koriander door elkaar. Giet de dressing erover en meng opnieuw. Bewaar in de koelkast totdat je de salade serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren