Suikervrij mincemeat

    Suikervrij mincemeat

    1keer bewaard
    1dag15min


    Maak dit als eerste!

    Mincemeat is een traditioneel Brits fruitmengsel met drank en kruiden dat je in kleine taartjes stopt en met Kerst serveert. Normaal gesproken wordt het met aardig wat suiker bereidt, maar deze versie zal waarschijnlijk zoet genoeg zijn met zoveel gedroogd fruit in één recept. Je kunt meer honing of stroop toevoegen, indien nodig!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 mincemeat taartjes

    • 50 gr plantaardig vet
    • 240 gr gedroogde vruchten (rozijnen, rozijnen, dadels, abrikozen, cranberry's, etc.)
    • 60 gr in stukjes gehakte kersen
    • 1 kleine appel, geraspt
    • 1 sinaasappel of clementine, geperst en schil geraspt
    • 1 eetlepel appelmoes of appel-concentraat
    • 1 eetlepel stroop of honing
    • 60 tot 80 ml port
    • 1 theelepel gemalen kaneel
    • 1/2 theelepel gemalen gember
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1dag weken  ›  Klaar in:1dag15min 

    1. Meng alle ingrediënten en giet alles in een kleine steelpan (met een inhoud van ong. 1/2 liter). Laat het geheel minimaal 1 dag weken, maar hoe langer, hoe sterker de smaak.

    Tip

    Zorg dat er genoeg vocht in de pan zit, zodat het fruit onder staat. Ik beloof je dat het fruit het vocht zal opnemen en de mincemeat niet te nat zal worden!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren