Eenvoudige kedgeree

    Eenvoudige kedgeree

    1keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Een uitzonderlijk eenvoudig kedgeree recept, geweldig voor een doordeweekse maaltijd. Kedgeree is een Brits/Indiaas rijstgerecht met vis, eieren en kerriepoeder. Je kunt dit nog eenvoudiger maken als je overgebleven rijst gebruikt. Je kunt de makreel ook vervangen door gerookte schelvis.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 100 gr bruine basmatirijst
    • 40 gr bevroren tuinerwten
    • 2 eieren
    • 1 (125 gr) makreel in olie
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Spoel de rijst goed af. Kook volgens de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (of gebruik overgebleven rijst). Voeg de bevroren erwten de laatste 5 minuten van de kooktijd toe.
    2. Kook de eieren gedurende 5 minuten tot ze hard zijn. Koel ze af onder stromend water uit de kraan, pel ze, en hak ze in grove stukken.
    3. Giet de rijst en erwten af en spoel ze onder stromend water af. Doe de rijst en erwten terug in de afgespoelde pan. Verdeel de makreel in stukjes met de hand en voeg toe, roer wat van de olie erdoor (gebruik de olie naar smaak). Roer door elkaar.
    4. Schep de kerriepoeder en eieren erdoor. Serveer en eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren