Pittige gehaktballetjes in tomatensaus

    Pittige gehaktballetjes in tomatensaus

    2keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een pittig gehaktbal recept met tomatensaus dat ik laatst heb verzonnen en dat erg goed smaakte over de pasta. Het is ook nog eens heel eenvoudig te maken. Ook geschikt voor in de slowcooker. Als je de Scotch Bonnet chilipeper niet kunt vinden, kun je ook een andere chilipeper kiezen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 - 4 uien (afhankelijk van de grootte)
    • 3 teentjes knoflook
    • 1/2 Scotch Bonnet peper (of naar smaak, maar deze zijn heel HEET)
    • 1 pak (ong 500 gr) rundergehaktballetjes
    • 1 pak (500 gr) passata (gezeefde tomatensaus)
    • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
    • snufje oregano
    • snufje Italiaanse kruiden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Hak de ui, de knoflook en Scotch Bonnet (Doe handschoenen aan bij het snijden van de chilipeper).
    2. Bak de gehaktballetjes, voeg de uien gelijk toe als je wilt dat ze goed zacht worden, of wat later als je meer bite wilt.
    3. In een andere pan doe je de passata, tomaten uit blik, kruiden, knoflook en Scotch Bonnet pepers. Je kunt de kruiden, knoflook en Scotch Bonnet eerst even bakken, als je wilt, maar ik heb het beiden geprobeerd, en het maakt niet veel verschil als je ze direct in de saus doet.
    4. Wanneer de gehaktballetjes gaar zijn, doe je ze bij de saus, en dan ben je klaar om te serveren.
    5. Serveer ze zoals jij wilt, maar ik kan je aanraden deze saus door pasta te roeren en zo te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren