Thaise noedelsoep met groenten en garnalen

    Thaise noedelsoep met groenten en garnalen

    2keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke Thaise noedelsoep is makkelijk te maken en gezond.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1,2 liter groentebouillon
    • 2,5 cm verse gemberwortel
    • 3 citroenblaadjes (of eventueel een stukje limoenschil)
    • 1 eetlepel vissaus (vervang eventueel met 1 eetlepel light sojasaus)
    • 2 eetlepels light sojasaus
    • 150 gr noedels (ongekookt)
    • 1 limoen
    • 1/2 ui, in halve ringen gesneden
    • 1 Spaanse peper, gesneden
    • 2 teentjes knoflook, gesneden
    • 100 gr shii-take paddestoelen, in plakjes
    • 100 gr wortel, julienne gesneden
    • 150 gr garnalen, gekookt en gepeld
    • 170 gr paksoi, in stukjes gesneden
    • zout naar smaak
    • 1 handvol korianderblaadjes, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de gember en citroenbladeren toe en laat 15 minuten zachtjes koken. Verwijder de citroenbladeren en gember en voeg de sojasaus en vissaus toe.
    2. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking, maar verkort de kooktijd met 30 seconden.
    3. Snijd de limoen door de helft. Snijd een van de twee helften in twee delen en laat de andere helft intact.
    4. Fruit de ui 90 seconden aan. Voeg peper en knoflook toe en bak een extra minuut. Voeg champignons toe, bak nog eens 90 seconden. Voeg de wortel toe en bak nogmaals 1 minuut.
    5. Voeg de bouillon en garnalen toe en breng aan de kook. Voeg de stukken paksoi toe en kook deze korte tijd (maximaal 1 minuut). Knijp een halve limoen uit in de soep. Voeg zout naar smaak toe.
    6. Voeg de noedels toe en verwarm deze in de soep.
    7. Voeg de koriander toe en serveer de soep.

    Serveer suggestie

    Serveer de soep met 2 partjes limoen erin en wat stukjes verse rode chilipeper.

    Vegetarische variant

    Vervang de garnalen met blokjes tofu en de vissaus met light sojasaus. Voeg deze samen met de paddestoelen toe.

    Tip

    Gebruik een smaakvolle noedel, zoals sobanoedels en zorg ervoor dat je de groenten niet te lang kookt. De paksoi moet lekker knapperig blijven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren