Thaise rode curry basisrecept

    Thaise rode curry basisrecept

    1keer bewaard
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een klassiek Thaise rode curry recept waar je ofwel vlees en vis in kunt doen. Wees voorzichtig met de rode pepers, ik hou van erg pittig, maar daar houdt niet iedereen van! Als je het wat minder heet wilt maken, gebruik dan andere pepers of haal de zaadjes uit de pepers.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 teentjes knoflook, gepeld
    • stukje van 5 cm gember of laos, geschild
    • 4 rode pepertjes, schoongemaakt maar nog met de zaadjes
    • 2 verse stengels citroengras
    • 1 theelepel sesamolie
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 grote sjalot, fijngehakt
    • 1 eetlepel vissaus
    • 1 eetlepel palmsuiker
    • 400 ml blik kokosmelk (volvette)
    • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
    • ongeveer 200 gr oesterzwammen
    • 6 baby maiskolfjes, in de lengte doormidden gesneden
    • 1 bosje koriander om te garneren
    • 2 kipfilet, in blokjes
    • om te serveren
    • basmati rijst
    • naanbrood (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Doe de knoflook, gember/laos, pepers, citroengras, sesamolie, 1 eetlepel van de olijfolie en de tomatenpuree samen in een kleine blender en meng tot je een pasta hebt.
    2. Bak de gehakte sjalot tot deze zacht is in een wok met de andere eetlepel olijfolie, maar bak hem niet bruin. Gebruik een laag vuur.
    3. Doe de currypasta in de wok met de sjalot en zet het vuur middelhoog. Bak ongeveer 3 minuten.
    4. Voeg de kip toe en bak totdat de kip wat begint te bruinen.
    5. Voeg de kokosmelk, ongeveer 100 ml per keer, toe. Roer en laat zachtjes aan de kook komen. Laat wat indikken voordat je de volgende portie toevoegt. Dit is meestal om de paar minuten.
    6. Zodra alle kokosmelk gebruikt is en zachtjes kookt, voeg je de maïs, paprika, champignons en palmsuiker toe. Laat ongeveer 15 minuten sudderen of tot de suiker is opgelost en alles goed warm is. Voeg de vissaus toe en roer erdoor. Je kunt nog even proeven of je wat zout wilt toevoegen. Kook vervolgens de rijst volgens de instructies op de verpakking.
    7. Serveer en garneer met de koriander.

    Tips

    Palmsuiker kun je in een Aziatische supermarkt vinden. Als je magere kokosmelk wilt gebruiken, dan moet je waarschijnlijk wat maizena en water aan het eind toevoegen om de saus wat dikker te maken. Los de maizena eerst op in het scheutje water en roer het daarna door het gerecht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren