Bladerdeegpizza met tomaat, salami en mozzarella

    Bladerdeegpizza met tomaat, salami en mozzarella

    1keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heel makkelijk te maken - een open, platte bladerdeegtaart met tomaat, salami, mozzarella, kruiden en ui. Serveer met salade als lunch.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 190 gr kant-en-klaar bladerdeeg
    • 1/2 eetlepel tomatenpuree
    • 80 gr mozzarella, geraspt
    • 4-6 plakjes salami, in grote stukken
    • provencaalse of gemengde kruiden, naar smaak
    • 1/2 tomaat gesneden (zie opmerking hieronder)
    • zout en peper naar smaak
    • 1/4 ui gesneden
    • 1 losgeklopt ei of melk om het deeg mee te bestrijken
    • olijfolie voor te serveren (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Haal het bladerdeeg 20 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 220°C / gasovenstand 7.
    2. Leg vetvrij bakpapier op een bakplaat en leg de plakjes bladerdeeg erop. Maak de randjes aan elkaar vast, zodat er geen open naden overblijven. Maak daarna een opstaande rand van ong 1/2 cm rondom de randen van het deeg.
    3. Verdeel de tomatenpuree erover, gevolgd door de mozzarella, salami, kruiden, tomaten, kruiden en ui.
    4. Maak kleine inkepingen in de rand met een mes en bestrijk de rand met het losgeklopte ei of wat melk.
    5. Bak 35 tot 40 minuten in de oven.
    6. Besprenkel met een beetje olijfolie voor het serveren (optioneel).

    Tip

    Als de tomaten erg sappig zijn, kan het deeg nattig worden tijdens het bakken. Om dit te voorkomen, snij ik de tomaten in plakjes, bestrooi ik ze met zout en laat ik ze 30 minuten liggen voordat ik ze droogdep met keukenpapier. Daarna zijn ze minder sappig en kunnen ze op de pizza worden gelegd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren