Tortilla (Spaanse omelet)

    Tortilla (Spaanse omelet)

    3keer bewaard
    35min


    12 personen hebben dit gemaakt

    OK... er zijn veel manieren om een omelet te maken, maar deze is een heuse maaltijd. Je gebruikt aardappelen als basis net als bij een Spaanse tortilla, maar vervolgens kun je toevoegen wat je wilt: in dit geval maïs, courgette en groene paprika. Ik voeg vaak ook nog wat gehakte Spaanse peper of druppels tabasco toe.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 4 eieren
    • 60 ml melk
    • zout en peper naar smaak
    • 60 ml water
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 2 middelgrote aardappelen, in dunne plakjes gesneden
    • 1 groentebouillonblokje
    • 1 middelgrote courgette, in plakjes gesneden
    • 1 kolf maïs, waarvan je de korrels verwijdert (of een blikje maïs)
    • 1 groene paprika, zonder zaadjes en in reepjes
    • 125 gr belegen kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Klop de eieren, melk, zout en peper in een kom en zet opzij.
    2. Verwarm de olijfolie in een middelgrote koekenpan op matig vuur en bak de knoflook en aardappelschijfjes ongeveer 2 minuten. Voeg het water en het bouillonblokje toe en kook zonder deksel gedurende 10 minuten zodat het meeste water verdampt, maar er nog steeds een beetje water in de pan zit.
    3. Giet het ei-mengsel erin en rangschik de plakjes courgette, reepjes paprika en maïskorrels er bovenop. Strooi de geraspte kaas er bovenop. Zet het vuur laag, dek de pan af en bak heel zachtjes gaar gedurende 10-15 minuten. Controleer af en toe of er grote bubbels verschijnen. Zie je die dan breek je ze met een mes. Ga ook met een bot mes langs de randen van de omelet en verplaats de pan af en toe over de warmtebron, zodat de tortilla gelijkmatig bakt.
    4. Zodra de bovenkant niet meer pappig is, zet je de pan onder een voorverwarmde grill gedurende een paar minuten. Wanneer de bovenkant bruin is, haal je de omelet onder de grill vandaan en laat je deze een paar minuten staan voordat je gaat serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren