Toscaans stoofvlees

    Toscaans stoofvlees

    4keer bewaard
    2uur45min


    Maak dit als eerste!

    Een van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Malse stukjes rundvlees met wortel en erwten in een smakelijke rode-wijnsaus. Lekker geserveerd met pasta.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 400 gr lente-uien, fijngesneden
    • 1 kg runderstoofvlees, in blokjes
    • 30 gr boter
    • 2 eetlepels bloem
    • 500 ml droge rode wijn
    • 250 ml runderbouillon
    • 250 ml water
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 6 takjes tijm
    • 2 laurierbladeren
    • 400 gr kleine worteltjes, in plakjes
    • 1 stengel selderij, in plakjes
    • 250 gr diepvrieserwten
    • 25 gr gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:2uur45min 

    1. Verhit de olie in een grote pan en bak de lente-ui een paar minuten. Haal uit de pan en zet apart.
    2. Bak in dezelfde pan het vlees bruin op hoog vuur, onder voortdurend roeren. Haal ook dit uit de pan en zet apart.
    3. Voeg de boter en de bloem toe, en blijf voortdurend roeren tot het een gladde en dikke roux is. Giet er geleidelijk aan de wijn bij, daarna de bouillon en het water en blijf voortdurend roeren. Breng aan de kook en laat sudderen tot de saus dik wordt.
    4. Voeg het vlees, de knoflook, tijm en laurier toe, roer goed, dek af en laat 90 minuten stoven.
    5. Voeg de wortel, selderij en uien toe, meng en laat nog eens 30 minuten stoven.
    6. Meng de diepvrieserwten erdoor en laat onafgedekt stoven tot de erwten zacht zijn.
    7. Serveer met penne en garneer met gehakte peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren