Traditionele kersenscones

    Traditionele kersenscones

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze kersenscones zijn snel en eenvoudig te maken. Je kunt ook andere gedroogde vruchten in plaats van kersen gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 300 gr zelfrijzend bakmeel
    • 75 gr suiker
    • 75 gr margarine (bijv Blueband)
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 75 gr gedroogde kersen
    • 200 ml melk
    • 2 eetlepels gesmolten boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Doe eerst de 300 gr zelfrijzend bakmeel in een grote beslagkom gevolgd door 75 gr margarine. Wrijf met je vingers tot het kruimelig wordt.
    2. Voeg de 75 gr suiker, dan de bakpoeder en als laatste de gedroogde vruchten toe. Voeg langzaam de helft van de melk toe, roer door elkaar. Voeg de rest van de melk toe en roer tot het net gemengd is.
    3. Rol het mengsel voorzichtig uit op een met bloem bestoven werkvlak, wees voorzichtig met het deeg.
    4. Maak cirkels met een ronde uitsteker (of glas) en leg de scones op een ingevette bakplaat. Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter.
    5. Bak de scones 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C / gasovenstand 7.

    Tip

    Gebruik harde margarine uit een pakje, geen smeerbare uit een kuipje, anders wordt het beslag te nat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren