Letcho (Hongaarse stoofschotel met worst en paprika)

    Letcho (Hongaarse stoofschotel met worst en paprika)

    12keer bewaard
    55min


    37 personen hebben dit gemaakt

    Wat is het geheim van dit smaakvolle Hongaarse gerecht, dat in veel Oost-Europese landen wordt gegeten? Dat is simpel: veel ui, paprika en lekkere worst! Ik gebruik meestal Poolse rookworst (kielbasa), maar elke rookworst kan. Je kan het ook goed invriezen. Serveer het gerecht met rijst. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 uien, gesneden
    • 2 rode paprika's
    • 1 gele paprika
    • 1 groene paprika
    • olie om in te bakken
    • 250 gr rookworst
    • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 bouillonblokje
    • 2 teentjes knoflook, gesneden
    • 2 eetlepels ketchup
    • 1 eetlepel paprikapoeder (mild)
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verhit de olie in een grote pan, bak de ui glazig.
    2. Snijd de van zaadjes ontdane paprika in reepjes, leg ze in een pan met dikke bodem, giet er een beetje water bij, dek af en laat sudderen. Roer de ui erdoor en meng goed.
    3. Snijd de worsten, bak ze een paar minuten in dezelfde pan als de ui, en voeg ze toe aan de pan. Laat 20 minuten sudderen tot de paprika zacht is en de smaken goed gemengd zijn.
    4. Roer de tomaten uit blik, tomatenpuree en ketchup erdoor. Breng op smaak met een bouillonblokje, knoflook en milde paprikapoeder en meng. Sudder nog 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Voeg wat pikante paprikapoeder toe, indien gewenst.
    5. Hoe langer de letcho suddert, hoe beter het smaakt. Haast je niet, laat het geheel sudderen op een zeer laag vuur en laat de smaken lekker mengen! Overheerlijk opgewarmd, de volgende dag.

    Video

    Letcho
    Letcho

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    1

    In plaats van paprikapoeder chilipoeder gebruikt voor iets meer pit. Let wel op met water toevoegen, omdat het snel te nat wordt. - 16 nov 2015

    1

    Makkelijk te maken. Zelf iets meer worst gebruikt en klein gesneden aardappel toegevoegd. Eerst even voorgekookt en gelijk met de worst toegevoegd. - 06 nov 2015

    van
    1

    Overheerlijk en makkelijk te maken - 12 sep 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren