Britse vlag taart

    Britse vlag taart

    2keer bewaard
    1uur20min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Voor deze prachtige chocoladetaart met Britse vlag (De vlag heet de Union Jack) gebruik ik vers fruit in plaats van gekleurd glazuur. De taart is makkelijk te decoreren met deze stap-voor-stap instructies. Deze taart is zowel lekker als simpel!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 gr bloem
    • 200 gr suiker
    • 65 gr cacaopoeder
    • 2 theelepels baksoda
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 eieren
    • 225 ml koude filterkoffie
    • 225 ml melk
    • 120 ml zonnebloem- of koolzaadolie
    • 2 theelepels azijn
    • Glazuur
    • 40 gr boter, op kamertemperatuur
    • 80 gr Griekse yoghurt
    • 1/4 theelepel vanille-extract
    • 1/4 theelepel citroensap
    • 1 mespuntje zout
    • 400 gr gezeegde poedersuiker, of zoveel als nodig
    • Decoraties
    • 200 gr bosbessen
    • 200 gr frambozen
    • 1 bakje aardbeien, ontkroond en gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een bakblik van 23 x 33 cm in en bedek met bakpapier.
    2. Meng de bloem, suiker, cacao, bakpoeder, bakpoeder en zout. Maak een kuiltje in het midden en giet er de eieren, koffie, melk, olie en azijn bij. Meng tot een glad beslag, het mengsel moet dun zijn. Giet het mengsel in het bakblik.
    3. Bak 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven of tot een spies er schoon uitkomt. Laat afkoelen.
    4. Om het glazuur te maken:

    5. Meng de boter, yoghurt, vanille, citroensap en zout. Roer er ongeveer 3/4 van de poedersuiker door, en klop met een elektrische mixer tot een gladde massa. Voeg meer poedersuiker toe totdat de gewenste textuur is bereikt.
    6. Om de taart te versieren:

    7. Spoel het fruit goed af en dep voorzichtig droog met keukenrol. Zorg ervoor dat de vruchten droog zijn voordat je de taart versiert. Snijd de aardbeien in tweeën en dep ze droog met keukenrol. (Dit zorgt ervoor dat de fruitsappen niet over het glazuur lekken.)
    8. Verwijder de afgekoelde cake uit de vorm en leg op een serveerschaal. Leg een grote lepel glazuur in het midden en verdeel tot aan de randen. Je kunt de randen ook glazuren als je wilt.
    9. Als het glazuur erop zit, maak een verticale en horizontale lijn van aardbeien. Het helpt om vanuit het midden naar de zijkanten te werken. Maak zo het rode kruis.
    10. Maak een 'X' met de frambozen, begin in het midden en eindig in de vier hoeken van de taart.
    11. Tot slot, vul je de blauwe gebieden met de bosbessen. Ook hier helpt het om van het midden naar de randen te werken.
    12. Serveer onmiddellijk of bewaar in de koelkast tot het serveren.

    Tip

    Deze taart ziet er het beste uit als deze binnen een paar uur wordt geserveerd. Je kunt al wel de taart een dag van tevoren bakken, maar het glazuren doe je op het laatst.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren