Gepocheerde varkenshaas

    Gepocheerde varkenshaas

    3keer bewaard
    1uur30min


    Maak dit als eerste!

    Makkelijk te bereiden en een heerlijk gerecht voor de hele familie! Door het varkensvlees in de melk te koken wordt het erg mals en lekker van smaak. Wel opletten en regelmatig roeren, omdat het vlees gemakkelijk kan blijven plakken aan de pan!

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 1 kilo varkenshaas
    • 1 theelepel grove mosterd
    • 1 theelepel karwijzaad
    • 5-6 pimentzaden
    • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
    • zout en peper, naar smaak
    • 250 gr boter
    • 1 liter melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Wrijf de kruiden over het vlees en zet 12 uur (of minimaal 2 uur) in de koelkast. Hoe langer vlees in de marinade ligt hoe smakelijker het zal zijn.
    2. Smelt een klontje van de 250 gr boter in een pan en braad het vlees aan alle kanten bruin.
    3. Breng in een diepe pan (of braadpan) de melk aan de kook en leg het vlees erin. Laat 1 uur zachtjes koken, voeg geleidelijk de overgebleven boter toe terwijl de melk verdampt. Roer vaak, omdat het mengsel dikker zal worden en om te voorkomen dat het vlees aan de bodem blijft plakken.
    4. Snijd het varkensvlees in stukken, leg op een serveerschaal en giet de saus erover. Serveer met aardappelen en een groene salade.

    Tip

    De saus kan worden ingedikt met een eetlepel bloem.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren