Varkenshaas met gebakken champignons en kaas

    Varkenshaas met gebakken champignons en kaas

    6keer bewaard
    1uur25min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk Pools recept voor varkenshaas dat samen met ui, champignons en kaas in de oven wordt gebakken! Lekker geserveerd met gebakken aardappelen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr varkenshaas
    • zout en peper naar smaak
    • 1 eetlepel boter
    • 400 gr champignons, gesneden
    • 1 ui, gesnipperd
    • 100 gr geraspte kaas
    • 4 theelepels mayonaise
    • 4 theelepels pittige ketchup
    • verse peterselie of bieslook om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Snijd de varkenshaas in 2,5 cm dikke plakken. Sla ze zachtjes wat platter en bestrooi ze met zout en peper.
    3. Smelt de boter in een steelpan en bak de champignons tot het vocht is verdampt.
    4. Leg de varkenshaas in een ovenschaal. Leg een laagje ui, champignons en kaas op elk stukje vlees. Leg er een theelepel mayonaise op en bedek met wat ketchup.
    5. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven. Garneer met peterselie of bieslook voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren