Varkensschnitzels

    Varkensschnitzels

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een van mijn beste gerechten! Het zijn varkensschnitzels op Poolse wijze, mals met een krokante korst, het beste geserveerd met aardappelpuree en een komkommersalade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 haaskarbonades
    • 2 eetlepels bloem
    • 1 ei
    • 110 gr paneermeel
    • olie voor het bakken
    • knoflookpoeder
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Spoel de karbonades af en dep ze droog met keukenpapier. Leg het vlees tussen twee stukken plasticfolie op een werkblad en sla de karbonades wat platter met een deegroller of vleeshamer. Bestrooi het vlees met zout, peper en knoflook.
    2. Leg de bloem op een bord. Klop het ei los in een apart ondiep bord of kommetje. Leg het paneermeel op een derde bord. Haal de karbonades door de bloem, dompel ze in het ei en bedek met paneermeel.
    3. Verhit de olie en bak de karbonades aan elke kant in 2 minuten goudbruin (totaal 4 min). Dek ze af, zet het vuur lager en bak ze nog eens 4-5 minuten aan elke kant. Controleer af en toe zodat ze niet aanbranden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren