Hamburgers van varkensvlees

    Hamburgers van varkensvlees

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    Maak dit als eerste!

    Deze hamburgers zijn lekker met aardappelen en zuurkool of een rode bietensalade. Voeg fijngesneden verse champignons toe en breng op smaak met je favoriete kruiden. Dit recept is ook lekker met runder- of kippengehakt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 700 gr varkensgehakt
    • 1 ei
    • 1 middelgrote ui, gesnipperd
    • 1 hard bolletje (1 dag oud)
    • 55 gr paneermeel
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • zout en peper, naar smaak
    • 350 ml water
    • 85 ml olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:55min 

    1. Laat het broodje weken in water.
    2. Combineer het gehakt, ei, ui en knoflook en meng goed.
    3. Knijp het water uit het broodje, en voeg het toe aan het vleesmengsel. Roer het paneermeel en kruiden erdoor. Vorm er kleine hamburgertjes van.
    4. Verhit de olie op middelhoog vuur. Bak de hamburgers aan beide kanten bruin. Giet het water erbij, dek af en laat 10 minuten sudderen.

    advies

    Het vleesmengsel kan plakkerig zijn. Het is makkelijker om je handen wat nat te maken voordat je het vlees tot hamburgers vormt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren