Veganistische appel en rozijnen muffins

    Veganistische appel en rozijnen muffins

    4keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze veganistische muffins zijn geweldig voor lunchpakketten of voor bij een kopjw thee. Ze zijn ei- en zuivelvrij en erg lekker! Snel en makkelijk te maken.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 10 muffins

    • 55 gr zonnebloempasta
    • 110 gr bruine basterdsuiker
    • 170 gr appelmoes
    • 1 eetlepel golden syrup
    • 150 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1/2 theelepel koekkruiden
    • 80 gr rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de zonnebloempasta en de suiker in een grote kom. Voeg de stroop en appelmoes toe, meng goed.
    2. Zeef de bloem, bakpoeder en de kruiden in de kom. Klop een minuut heel goed. Roer de rozijnen erdoor.
    3. Verdeel het mengsel over 10 en 12 muffinvormpjes en bak 20 minuten op 180°C / gasovenstand 4.

    Tip

    Je kunt er ook een cake van bakken- gebruik een ingevette rechthoekige cakevorm en bak ongeveer 40 - 45 minuten op 180°C.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren