Veganitische en glutenvrije gembercake

    Veganitische en glutenvrije gembercake

    3keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Als je veganistisch, glutenvrij, koemelkvrij en/of eivrij eet of wilt eten, dan is dit het recept voor jou!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 120 gr amarantmeel
    • 120 gr boekweitmeel
    • 60 gr kokosmeel
    • 1 eetlepel baksoda
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1 eetlepel kaneel
    • 1 eetlepel gemalen gember
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1/2 theelepel zout
    • 180 ml agave nectar
    • 180 ml koolzaadolie
    • 260 gr stroop
    • 2 eetlepels gemalen lijnzaad
    • 6 eetlepels water
    • 1 eetlepel geraspte gemberwortel
    • 1 theelepel geraspte citroenschil
    • 225 ml kokend water uit de ketel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet twee bakblikken in met olie.
    2. Meng de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, bakpoeder, kruiden en zout) in een kom en zet apart.
    3. Meng het gemalen lijnzaad met het water in een apart kommetje en meng dit lijnzaadmengsel daarna door alle andere natte ingrediënten, behalve het kokende water.
    4. Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en voeg het natte mengsel toe. Roer dit goed door elkaar. Voeg geleidelijk het kokende water toe en meng goed.
    5. Bak gedurende 35 tot 45 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt.

    Tip:

    Als je niet veganistisch bent, kun je 2 eieren gebruiken ipv het lijnzaad.

    Glutenvrij:

    Lees alle labels op de verpakking om er zeker van te zijn dat alle ingrediënten glutenvrij zijn.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren