Vegetarische letcho met tofu

    Vegetarische letcho met tofu

    6keer bewaard
    55min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een vegetarische variant op een smakelijke en eenvoudige stoofschotel van Hongaarse oorsprong. Door de toevoeging van tofu is het een rijk en gezond gerecht. Hoe langer je dit gerecht laat garen op laag vuur, hoe beter het smaakt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 uien, gesneden
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
    • 1 gele paprika, in reepjes gesneden
    • 1 groene paprika, in reepjes gesneden
    • 200 gr tofu (gerookte), in blokjes gesneden
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 blik gepelde tomaten, geplet
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 eetlepel ketchup
    • 1 blokje groentebouillon
    • 3 teentjes knoflook, dun gesneden
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • zout en peper, naar smaak
    • hete paprikapoeder (optioneel), naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verhit de olie in een grote pan en bak de ui glazig.
    2. Leg de paprika in een grote pan, giet er een beetje water over, dek af en laat 5 minuten sudderen. Roer de ui erdoor en laat 30 minuten sudderen tot de paprika zacht is en de smaken gemengd zijn.
    3. Roerbak de blokjes tofu in een koekenpan. Zet opzij.
    4. Voeg de tofu, tomaten, tomatenpuree en ketchup toe aan de pan. Meng het bouillonblokje, knoflook en paprika erdoor. Laat 10 tot 15 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog hete paprikapoeder naar smaak toe, indien gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren