Zelf augurken inmaken

    Zelf augurken inmaken

    1keer bewaard
    5dagen10min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Leer om zelf augurken in te maken met dit recept! Erg makkelijk om te maken, het moeilijkste gedeekte is het wachten... naar mijn mening smaken ze het beste op de 5e dag!

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 2 liter gekookt water
    • 2 eetlepels zout
    • 1 kg verse augurken (kleine komkommers)
    • 1-3 bollen knoflook, gepeld (naar smaak)
    • 1 bos verse dille, in stukjes van 10 cm gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Extra tijd: 5dagen pekelen  ›  Klaar in:5dagen10min 

    1. Kook het water en meng met het zout. Laat tot kamertemperatuur afkoelen.
    2. Maak lagen in een grote pot (5 liter of groter) van dille, een koflookteen en een laag augurken. Herhaal deze lagen tot de pot vol is.
    3. Schenk het gezouten water over de augurken om ze te bedekken. Leg een klein bordje op de bovenkant van de augurken en leg er een steen bovenop om de augurken onder water te houden.
    4. Zet op een koele, donkere plaats. Na 3-5 dagen kun je proberen of ze goed zijn. Hoe langer ze onder staan, hoe lekkerder. Je kunt ze daarna in hun vocht in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren, maximaal 2 weken.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren