Verse pasta maken

  (1)
  25 minuten

  Dit is mijn recept voor een prachtige zelfgemaakte pasta. Vergeet niet dat verse pasta veel sneller kookt dan gedroogde pasta. Het is gaar wanneer de pasta naar de oppervlakte drijft.


  4 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 6 

  • 440 gr bloem
  • 4 eieren
  • 1/2 theelepel extra vierge olijfolie
  • 180 ml water, of zoveel als nodig is

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:25min 

  1. Leg de bloem op een snijplank of schoon aanrecht. Maak met je handen een kuiltje in het midden.
  2. Klop in een aparte kom de olijfolie en de eieren. Meng ze goed.
  3. Giet het olie-en eimengsel in het kuiltje in de bloem en meng het geheel langzaam met een vork. Begin met de bloem die in het midden van het kuiltje zit en neem geleidelijk bloem mee dat aan de buitenkant ligt. Dit helpt om alle vloeibare ingrediënten in het midden te houden en het niet te morsen! Als het eenmaal dik begint te worden, gebruik je je handen om het tot een deeg te kneden. Als het droog lijkt, voeg je wat water toe. Het is klaar zodra het zacht en elastisch is.
  4. Vorm het deeg tot een bal, wikkel strak in met plasticfolie en laat het 30 minuten rusten.
  5. Verdeel het deeg in 4-6 stukken (afhankelijk van waarmee je het meest comfortabel kan werken). Met behulp van een pastamachine rol je elk deel uit op de grootste instelling en rol het dan verder uit met de machine tot de gewenste dikte is verkregen. Maak het dan in de vorm die je wilt.
  6. Kook de spaghetti in kokend, lichtgezouten water. Verse pasta is in slechts een paar minuten beetgaar. Het is klaar wanneer het naar de oppervlakte drijft.
  7. Als je niet van plan bent om de pasta meteen te koken, zorg ervoor dat je de ongekookte pasta op een snijplank legt die licht bestrooid is met bloem. Dit zal ervoor zorgen dat het niet gaat plakken. Strooi er ook een kleine hoeveelheid bloem overheen en dek af met een handdoek.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (1)

  User's IP: 54.158.194.80