Pasta met vis uit de oven

    Pasta met vis uit de oven

    5keer bewaard
    55min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke en eenvoudig te maken ovenschotel. Kabeljauw, ui en pasta worden gebakken in een romige saus. Je kunt de kabeljauw vervangen door snoek of meerval.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr macaroni
    • 60 gr boter
    • 1 ui, gesneden
    • 500 gr kabeljauwfilets, in stukjes van 2 cm gesneden
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 blokje groentebouillon
    • 125 ml room
    • 1 ei
    • 3 eetlepels geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Kook de pasta in een grote pan met lichtgezouten water al dente. Laat uitlekken en roer er 30 gr boter door. Zet opzij.
    2. Smelt 30 gr boter in een koekenpan en bak de ui goudbruin. Voeg de stukken vis toe, breng op smaak met zout en peper, giet er 60 ml water bij, dek af en laat 20 minuten sudderen.
    3. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ovenschaal in.
    4. Meng ondertussen in een aparte kom 2 eetlepels heet water uit de pan met het bouillonblokje. Roer de room en eieren erdoor en meng goed.
    5. Leg de helft van de pasta op de bodem van de ovenschaal, verdeel het vismengsel erover en dek af met de resterende pasta. Giet de roomsaus erover. Niet roeren! Bestrooi met kaas.
    6. Bak 15 minuten tot de kaas smelt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    - Gewaardeerd op - 07 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren