Vis in een pittige wijnsaus

    Vis in een pittige wijnsaus

    Voeg toe aan favorieten!
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit recept is een van mijn favorieten, want het is zo simpel en zo lekker! Ik maak het meestal met de volgende bijgerechten: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en blaadjes basilicum.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 teentje geplette knoflook
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1 eetlepel olijfolie
    • zout en peper naar smaak
    • 225 ml witte wijn
    • 4 filets witte vis (kabeljauw, schelvis of zeebaars)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe de knoflook, het citroensap, olie, zout, peper en wijn in een koekenpan. Er moet ongeveer 0,5 cm wijn in de pan staan. Roer goed en laat warm worden tot het suddert.
    2. Leg de vis erin en laat 5 tot 10 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn (afhankelijk van de grootte van de filets), draai ze eenmaal om.
    3. Serveer bijvoorbeeld met gebakken aardappelen, salade en groenten. Een garnituur van basilicumblaadjes is ook erg lekker en ziet er mooi uit!

    Tip

    Ik gebruik graag VEEL wijn en dan doop ik ovenvers, warm, zelfgemaakt brood in de overgebleven saus - maar beslis zelf hoeveel wijn je wilt gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren