Visschotel met bechamel

    Visschotel met bechamel

    3keer bewaard
    45min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een geweldig recept om witte vis te bereiden. Lekker romig met bechamelsaus en gegarneerd met Zwitserse kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 700 gr visfilets (bijv. kabeljauw of snoek)
    • 45 gr boter
    • Voor de bechamel
    • 60 gr boter
    • 2 eetlepels bloem
    • 250 ml melk
    • zout, naar smaak
    • citroensap, naar smaak
    • 125 ml zure room
    • 1 eigeel
    • 4 eetlepels geraspte Zwitserse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Als je kabeljauwfilets gebruikt, besprenkel deze dan eerst met citroensap en laat een tijdje staan.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C.
    3. Verdeel 20 gr gesmolten boter over de bodem van een ovenschaal. Rangschik de visfilets in de schaal en leg een plakje boter op elke filet. Bak 15 minuten.
    4. Ondertussen, smelt je 60 gr in een pan en klop je de bloem erdoor. Laat het niet bruin worden. Als het begint in te dikken, giet je er al roerende de melk door. Breng op smaak met zout en breng aan de kook. Voeg citroensap en zure room toe, meng goed. Laat verder koken en wanneer de saus heet is, roer je de eidooier erdoor. Meng goed en zet apart.
    5. Giet de saus over de voorgebakken vis, bestrooi met kaas. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

    Tip van de editor:

    Bij het maken van bechamelsaus kan het voorkomen dat het ei in de saus stolt, omdat de hete temperatuur van de saus het ei in de saus laat stollen. Er blijven dan ongewilde stukjes omelet in de saus achter. Om dit te voorkomen is het aan te raden om de saus iets af te laten koelen en eerst het eigeel met een paar eetlepels van de warme saus te mengen voordat het eimengsel geleidelijk door de gehele saus wordt geroerd. Het is ook belangrijk continu en gelijkmatig te roeren. Zo wordt de kans dat het ei gaat stollen een stuk kleiner.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren