Poolse vistaart

    Poolse vistaart

    (2)
    1keer bewaard
    1uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is een specialiteit uit Oost-Polen. Het is een prachtige gebakken vistaart met champignon en stukjes hardgekookt ei. Het ziet er heerlijk uit en zo smaakt het ook!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 bakblikken

    • Voor het deeg
    • 300 gr bloem
    • 150 gr boter
    • 3 eierdooiers
    • 1 mespuntje zout
    • 1 mespuntje suiker
    • Voor de vulling
    • 400 gr witte visfilets (kabeljauw, heek), in kleinere stukken gesneden
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 100 gr champignons, gesneden
    • 2 hardgekookte eieren, in fijne stukjes gesneden
    • 1 kopje gekookte rijst
    • zout en peper naar smaak
    • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
    • 1 ei, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Meng de bloem met de boter met behulp van twee messen. Voeg de eierdooiers erbij en een snufje zout en suiker. Kneed het deeg tot het glad is, wikkel in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet twee langwerpige bakblikken in.
    3. Verhit de olie in een grote pan en bak de vis, ui en champignons tot de vis en de ui gaar zijn. Roer de stukjes ei, gekookte rijst en gehakte peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
    4. Rol het gekoelde deeg in 4 rechthoeken, twee grotere en twee kleinere. Bedek de bodem en zijkanten van de bakblikken met de grotere rechthoeken. Schep de vulling in de voorbereide bakblikken, dek af met de kleinere rechthoeken en knijp de randen samen. Als er nog deeg over is, kun je een patroon op de bovenkant maken. Bestrijk met een losgeklopt ei.
    5. Bak ze in 40 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren