Mince pie ijs

    Mince pie ijs

    1keer bewaard
    2uur20min


    Maak dit als eerste!

    Als je zoals ik van Britse mince pies houdt dan is dit jouw nieuwe recept voor aankomende Kerst. Je combineert namelijk zelfgemaakt ijs met mince pies voor een fantastische smaaksensatie.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 330 ml melk
    • 250 gr kristalsuiker
    • 650 ml slagroom (volle)
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 2 theelepels koekkruiden (mixed spice)
    • 3-4 in stukjes gebroken mince pies

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 2uur in de diepvries  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Giet de melk en de suiker in een kom en mix tot de suiker is opgelost. Roer de room, vanille en koekkruiden (mixed spice) erdoor, dek af en laat afkoelen als de tijd het toelaat.
    2. Zet de ijsmachine aan, giet het mengsel in de kom en laat het ijs 20-25 minuten karnen.
    3. Dit zal een zacht ijs opleveren. Op dit punt voeg je de gebroken taartjes toe. Als je een steviger ijs wilt, doe je het ijs in een luchtdichte container en zet het nog 2 uur in de vriezer.

    Steggelen?

    Je kunt ook een bak vanilleijs, 2 theelepels koekkruiden en 3-4 in stukjes gebroken mince pies met elkaar mengen, zodra het ijs iets zachter is geworden, nadat het uit de vriezer is gehaald. Schep na het mengen het ijsmengsel terug in de ijsverpakking (of afgesloten bakje) en laat een paar uur hard worden in de vriezer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren