Poolse walnotenlikeur

    Poolse walnotenlikeur

    Voeg toe aan favorieten!
    15min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Je kunt deze lekkere likeur tussen juni en juli maken, wanneer de walnoten nog groen zijn en dus nog niet rijp. Vergeet niet om een paar handschoenen te dragen wanneer je ze snijd, ze maken erge vlekken! Deze likeur is zeer geschikt voor mensen met maagproblemen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 litre

    • 10 walnoten in een groene dop
    • 1 liter neutrale alcohol
    • 10 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Was de walnoten grondig, halveer ze of snijd in vieren, laat de dop erop. Laag ze in een grote mandfles, giet er alcohol bij. Sluit de mandfles af met een kurk en laat een maand staan.
    2. Na een maand, zeef je de alcohol in een andere ​​fles. Laat de walnoten in de mandfles achter en bedek met suiker. Kurk erop, schud goed en bewaar 2 weken om de suiker te laten oplossen.
    3. Na 2 weken, zeef je de walnoten en giet je de vloeistof bij de fles met alcohol. Roer, kurk erop en laat tenminste 6 maanden staan.

    Advies

    Voeg meer suiker toe bij de walnoten als je liever niet wilt dat de likeur een bittere nasmaak heeft.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren