Ajo Blanco con Uvas

    Dit is een koude Spaanse knoflooksoep - pefect in de zomer, helemaal als je niet naar Spanje gaat. Traditioneel worden verse amandelen - net uit de dop - gebruikt. In deze versie worden gemalen amandelen gebruikt, omdat verse amandelen moeilijk verkrijgbaar zijn.


    10 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetl gemalen amandelen
    • 50g geroosterde broodkruimels
    • 5 teentjes knoflook
    • zeezout naar smaak
    • 2 eetl olijfolie
    • 1 eetl witte wijnazijn
    • 450ml water
    • 6 ijsblokjes
    • 500g pitloze witte druiven, zonder velletje

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Wrijf amandelen, broodkruimels, knofook en zout samen in een vijzel goed door elkaar.
    2. Meng er geleidelijk aan de olie door en roer de azijn erdoorheen. Doe het mengsel in een soepterrine. Roer het water, ijsblokjes en druiven erdoor. Laat minimaal 30 min op een koele plek staan voordat je het opdient.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 12 collecties