Warme punch

    Een zoete, sterke en warme drank. Perfect om je op te warmen na een lange winterwandeling! Dit recept is genoeg voor een hele familiebijeenkomst met Kerstmis.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 250 ml brandewijn
    • 250 ml rum
    • 60 - 90 gr suiker, afhankelijk van hoe zoet je het wilt
    • snufje gemalen kaneel
    • snufje geraspte nootmuskaat
    • snufje gemalen kruidnagel
    • 500 ml kokend water (uit waterkoker)
    • 1 grote citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe de brandewijn, rum, suiker, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en kokend water in een pan. Verwarm op een laag vuur, roer vaak om de suiker op te lossen, maar laat het niet koken.
    2. Rasp een deel van de citroenschil en zet opzij. Halveer de citroen en pers hem uit, verwijder alle pitten. Voeg het gezeefde citroensap en de rasp toe aan de warme punch, roer en serveer.

    Serveertip:

    Je kunt het ook maken en warm houden in een slowcooker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren