Glühwein sorbet

    Glühwein sorbet

    Voeg toe aan favorieten!
    12min


    Maak dit als eerste!

    Een smakelijke manier om je kerstdiner af te sluiten - of een goede manier om overgebleven glühwein in het nieuwe jaar op te maken!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gr suiker
    • 300 ml water
    • 1 (750 ml) fles Glühwein

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:12min 

    1. Verwarm het water en de suiker al roerend in een pan. Zodra alle suiker is opgelost, breng je het aan de kook (op de laagste temperatuur wanneer het nog aan de kook blijft) kook 5-6 minuten, tot het mengsel begint in te dikken tot een siroop. Voeg de glühwein toe.
    2. Giet het mengsel in een afsluitbaar bakje en plaats het in de vriezer.
    3. Zodra het begint te bevriezen, haal je het uit de vriezer en roer goed door. Zet dan weer terug in diepvries totdat het hard geworden is.

    Tip

    Als je van romig houdt, voeg dan een paar eetlepels yoghurt toe en roer dit erdoorheen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren