Warme zoete aardappelsalade

    Warme zoete aardappelsalade

    1keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke salade voor in de winter. Hij wordt warm geserveerd, is vol van smaak en super-eenvoudig te maken. Gestoomde zoete aardappelen worden gemengd met sla in een balsamico vinaigrette, dan belegd met gegrilde tomaten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • sla naar keuze, in medium stukjes
    • 2 middelgrote zoete aardappelen, geschild en in reepjes gesneden
    • 2 tomaten, gehalveerd
    • Voor de dressing
    • olijfolie naar smaak
    • balsamicoazijn naar smaak
    • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
    • 2 theelepels verse oregano

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Stoom de zoete aardappelen tot ze net gaar zijn. Gril de tomaten totdat ze goed opgewarmd zijn. Snijd de tomaten in vieren.
    2. Maak de dressing door gelijke delen olijfolie en balsamicoazijn te mengen. Voeg de knoflook en oregano toe en schud goed.
    3. Meng de salade en zoete aardappelen door de saladedressing, bedek dan met gegrilde tomaten, serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren