Wild zwijn met polenta

    Wild zwijn met polenta

    Voeg toe aan favorieten!
    14uur40min


    Maak dit als eerste!

    Een Italiaanse familie favoriet! Wild zwijn wordt 's nachts gemarineerd in rode wijn, dan langzaam gekookt met groenten, pancetta, laurierblaadjes en jeneverbessen om een verbluffende, rijke saus te maken. Perfect geserveerd met polenta.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 675 gr wild zwijn zonder bot, in blokjes gesneden
    • 700 ml rode wijn, apart te verwerken
    • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
    • 3 wortels, in reepjes gesneden
    • 2 stengels selderij, gesneden
    • 1 1/2 ui, in blokjes gesneden
    • 100 gr pancetta, in blokjes (of bacon)
    • 120 ml water
    • 2 theelepels zout, of naar smaak
    • 4 jeneverbessen
    • 2 laurierblaadjes
    • Voor de polenta
    • 700 ml water
    • 60 gr polenta
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Extra tijd: 12uur marineren  ›  Klaar in:14uur40min 

    1. Marineer het wilde zwijn een nacht (of 12 uur) in 350 ml rode wijn. Zorg ervoor dat het vlees volledig bedekt is met wijn. Haal het vlees uit de marinade en zet apart. Gooi de wijnmarinade weg.
    2. Verhit de olijfolie in een grote pan met zware bodem. Voeg de wortels, selderij en ui toe. Bak ze 2 minuten, voeg de pancetta toe en schraap zachtjes over de bodem van de van om een ​​deel van het vet los te maken. Roer het gemarineerde vlees erdoor en laat 5 tot 10 minuten verder bakken op een matig hoog. Voeg de resterende 350 ml rode wijn, 120 ml water en zout toe. Zet het vuur lager en laat een uur zachtjes sudderen, roer af en toe en voeg meer water toe als dat nodig is.
    3. Haal de pan van het vuur en haal met een schuimspaan het vlees uit de pan. Gebruik een staafmixer of aardappelstamper om de groenten te pureren, voeg het vlees opnieuw toe, roer de jeneverbessen erdoor en voeg de laurierblaadjes toe, controleer de smaak. Zet de pan op een laag vuur en laat nog een uur sudderen.
    4. Verhit het water in een pan met zware bodem om de polenta te maken. Zodra het water begint te koken, strooi je langzaam de polenta over het water en roer je voortdurend met een houten pollepel tot het dik wordt (ongeveer 15-20 minuten). Breng op smaak met zout en peper.
    5. Serveer de wilde zwijnragout over de polenta.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren