Saus van wilde paddenstoelen

    Saus van wilde paddenstoelen

    1keer bewaard
    1uur35min


    Maak dit als eerste!

    Een snelle en eenvoudige saus van wilde paddenstoelen. Een perfecte saus voor over een stukje biefstuk of over wild. Zalig!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo verse wilde paddenstoelen
    • 1 ui, gesnipperd
    • 15 gr boter
    • 3 eetlepels room
    • zout en peper naar smaak
    • verse peterselie, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Snijd de onderkantjes van de paddenstoelen, veeg ze met een vochtige doek schoon en snijd ze in plakjes. Gooi de taaie uiteinden van de steeltjes weg.
    2. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en bak hierin de paddenstoelen. Als ze droog zijn, giet je er een beetje water bij, zodat ze niet aan de bodem plakken. Laat ze 1 uur zachtjes opstaan onder af en toe roeren.
    3. Voeg de gesnipperde ui toe en laat nog 15 minuten zachtjes opstaan onder af en toe roeren. Haal van het vuur en laat afkoelen. Klop in een aparte kom 2-3 eetlepels van het kookvocht samen met de room en giet langzaam terug in de pan, blijf continu kloppen.
    4. Verwarm de saus en breng op smaak met zout en peper. Garneer met vers gehakte peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren