Poolse wilde paddenstoelensaus

    Poolse wilde paddenstoelensaus

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur20min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke saus die je kunt serveren over vlees, pasta, aardappelen of gewoon met brood. Voeg wat vers gehakte dille toe om de smaak te intensiveren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo wilde paddenstoelen
    • 2 uien
    • 3 eetlepels plantaardige olie
    • 15 gr boter
    • 235 ml room
    • 1 bouillonblokje
    • zout en peper, naar smaak
    • 235 ml heet water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan, bak de champignons 15 minuten onder voortdurend roeren.
    2. Los een bouillonblokje op in heet water, voeg boter toe en roer het mengsel door de paddenstoelen. Laat 15 minuten zachtjes koken.
    3. Verwarm in een aparte pan de olie op matig hoog vuur, bak de ui en voeg toe aan de paddenstoelen.
    4. Roer de room erdoor, breng op smaak met zout en peper. Laat nog 5 minuten pruttelen. Serveer met een gerecht naar keuze.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren