Witte bechamelsaus

    Witte bechamelsaus

    Voeg toe aan favorieten!
    15min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Een gladde bechamelsaus voor in een lasagne of een andere pastaschotel. Je kunt de saus ook gebruiken als basis voor andere sauzen, zoals kaassaus of peterseliesaus voor bij de vis.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 60 gr boter
    • 60 gr bloem
    • 600 ml melk
    • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
    • 1 laurierblad (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Smelt de boter in een pan op matig vuur.
    2. Roer de bloem erdoor. Klop er beetje voor beetje de melk door, onder voortdurend roeren tot je een gladde, lichtgebonden saus hebt.
    3. Haal van het vuur; breng op smaak met zout en peper. Voeg een laurierblad toe voor extra smaak.

    Video

    Bechamelsaus voor lasagne
    Bechamelsaus voor lasagne

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    FarahMona
    van
    0

    Hoi! Er Staat : Haal Van Het Vuur; Maar In De Filmpje Blijft De Pan Op Het Vuur Terwijl Er Zout, Peper En Laurierblad In Wordt Gedaan, Dus Moet Het Op De Vuur Blijven Of Niet..? - 05 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren