Witte en donkere chocolade fudge

    Witte en donkere chocolade fudge

    3keer bewaard
    25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een super-eenvoudig en niet te mislukken recept voor fudge. Het is witte chocolade tussen twee lagen donkere chocoladefudge dat wordt gegarneerd met stukjes Mars repen. Simpel en lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 200 gr pure chocolade, in stukken gebroken
    • 220 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 100 gr boter (ongezouten)
    • 1 (400 gr) blik gecondenseerde melk, light
    • 2 (58 gr) Mars repen, in kleine stukjes gesneden
    • 100 gr witte chocolade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Bedek een bakplaat met opstaande randen met bakpapier.
    2. Smelt de boter in een grote pan op hoog vuur. Voeg de gecondenseerde melk toe en roer erdoor.
    3. Roer de donkere basterdsuiker erdoor tot het goed gecombineerd is. Voeg de pure chocolade stukjes toe, roer tot het goed opgenomen is.
    4. Smelt de witte chocolade in de magnetron.
    5. Giet de helft van het warme chocolademengsel in de voorbereide bakplaat. Giet de gesmolten witte chocolade erover en spreid gelijkmatig uit. Giet het resterende warme chocolademengsel erbovenop.
    6. Bestrooi gelijkmatig met de in stukjes gehakte Mars repen. Je kunt ook wat meer witte chocolade erover sprenkelen, indien gewenst. Zet in de koelkast tot het koud is, ongeveer 4 uur. Snijd in stukken en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren