Spaanse gebakken gevulde inktvis

    Spaanse gebakken gevulde inktvis

    10keer bewaard
    2uur30min


    62 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een origineel Spaans recept. Het is makkelijk te bereiden, verrukkelijk en luxe. Je kan, indien gewenst, in plaats van paprikapeder ook gewoon zwarte peper gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr inktvis
    • 250 gr grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • 250 gr tongfilets
    • 1/2 theelepel zout, in gedeelten
    • 1 tomaat, ontzaad en gehakt
    • 1 kleine ui, in vieren
    • 100 ml olijfolie
    • 1/4 theelepel paprikapoeder
    • 3 eetlepels droge witte wijn
    • 1 plak witbrood
    • 4 plakjes citroen ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C/ gasstand 4. Maak de inktvis schoon, verwijder tentakels, ruggengraat en vel. Spoel goed in koud water en leg te drogen op keukenpapier.
    2. Hak de garnalen grof. Trek de vis in vlokken uit elkaar en combineer met de garnalen; bestrooi met 1/4 theel zout.
    3. Dep inktvis droog met keukenpapier. Vul iedere inktvis tot 2.5 cm van de bodem, met gebruik van een lepeltje, met het garnalenmengsel. Steek de bovenkant dicht met een cocktailprikker en plaats in een glazen ovenschaal. Herhaal tot alle vulling gebruikt is. De eventueel resterende inktvis en de tentakels kunnen in ringen worden gesneden en over de gevulde inktvis gelegd worden.
    4. Doe de tomaat, ui, olijfolie, 1/4 theel zout, paprika, wijn en brood in een blender of foodprocessor en pureer. Giet het mengsel over de gevulde inktvis.
    5. Dek de schotel af met aluminiumfolie en bak 1 uur in een voorverwarmde oven. Verwijder de folie en bak nog 30 min. Dien warm op, gegarneerd met wat citroenschijfjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    2

    ik heb het garnalenmengsel al met een eetlepel 'paprikasaus gemengd, vervolgen inktvissen gevuld en de saus er verder overheen. maaltijd aangevuld met gekruide en gebakken courgette met quinoa. - 25 mrt 2014

    0

    Ik vond het niet lekker er zit smaak nog kraak aan.Volgens mij moet je iets waar garnalen inzitten geen uur in de oven zetten.zonde van de ingrediënten.is dit recept wel uitgetest? - 06 jun 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren