Wittewijnsaus met verse kruiden

    Wittewijnsaus met verse kruiden

    Voeg toe aan favorieten!
    7min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een snelle saus gemaakt met witte wijn, boter en verse kruiden. De saus is het lekkerste als je het na het bakken van kipfilet of karbonades in dezelfde koekenpan klaarmaakt. Haal het vlees uit de pan en houd ondertussen warm, gebruik dan de dezelfde pan om de saus te maken. Op die manier krijg je veel smaak uit de bruine stukjes die in de pan achtergebleven zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 ml witte wijn
    • 1 eetlepel boter
    • 1 eetlepel versgehakte gemengde kruiden, zoals dragon, peterselie en tijm
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:7min 

    1. Giet de wijn of bouillon in de pan; verhoog het vuur, zodat het begint te koken, roer krachtig om alle stukjes vlees in de pan los te maken. Laat verder koken totdat het in volume is verminderd en stroperig wordt.
    2. Haal de pan van het vuur, voeg de boter toe en roer tot deze gesmolten is. Voeg de gehakte kruiden toe, breng op smaak met zout en peper en proef even voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren