Worst en champignonvulling voor kalkoen

    Worst en champignonvulling voor kalkoen

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur5min


    Maak dit als eerste!

    Gebruik deze eenvoudig te maken worstvulling (stuffing heet het in Amerika) om je kerstkalkoen te vullen. Het is makkelijk en lekker. Je kunt ook andere verse gehakte kruiden gebruiken, zoals salie of tijm, in plaats van peterselie.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 675 gr braadworstvlees (haal het vel eraf)
    • 450 gr champignons, fijngehakt
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 1/2 theelepel zout
    • 1 1/2 theelepel kipkruiden
    • 300 gr verse broodkruimels
    • 5 eetlepels fijngehakte verse peterselie
    • 3 eieren, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Bak het worstvlees bruin in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de champignons en uien toe, bak nog 3 minuten. Voeg kruiden toe en haal van het vuur.
    2. Meng het worstmengsel met alle overige ingrediënten in een kom, voeg de eieren als laatste toe.
    3. Vul een kalkoen met de vulling en braad de kalkoen zoals aangegeven in het recept. Of leg de vulling in een ovenschaal en bak op 180°C / gasovenstand 4 tot het in ongeveer 45 minuten gaar en bruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren