Fluweelzachte cake

    Fluweelzachte cake

    1keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Fluweelzachte cake, gemaakt door eierdooiers au bain-marie met de suiker en vanille samen te kloppen en dan te mengen met stijfgeslagen eiwit. Het geeft een geweldige textuur aan de cake. Dit recept is genoeg voor één kleine cake.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 grote eieren, gescheiden
    • 100 gr suiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 130 gr bloem
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1 mespuntje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C / gasovenstand 3.
    2. Klop de eiwitten in een grote kom stijf.
    3. Klop de eierdooiers, suiker en vanille au bain-marie tot een lichtgeel geheel. Schep de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het dooiermengsel.
    4. Meng de bloem, bakpoeder en zout. Zeef de bloem boven de kom met het natte mengsel en roer zachtjes met een 'cijfer acht' beweging. Roer niet te lang, maar zorg ervoor dat er geen klontjes bloem meer inzitten.
    5. Giet het mengsel in een kleine cakevorm en zet de cakevorm in een grotere ovenschaal of braadslee. Vul het grotere blik met heet water, zodat het tot halverwege de zijkanten van de bakvorm komt. Bak 10 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een spies er schoon uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren