Zalm uit de oven met groenten en witte wijn

    Zalm uit de oven met groenten en witte wijn

    3keer bewaard
    30min


    56 personen hebben dit gemaakt

    Lekker en makkelijk te maken. Zalm uit de oven met geroerbakte groenten in witte wijn. Dit gerecht is vol van smaak en ideaal voor een romantisch diner.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 400 gr zalmfilets
    • 1 theelepel citroensap
    • zout en peper naar smaak
    • 235 ml droge witte wijn
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 kleine wortel, gesneden
    • 1/4 ui, gesneden
    • 1 kleine courgette, in plakjes gesneden
    • 1/2 rode paprika, in plakjes gesneden
    • 1/2 gele paprika, in plakjes gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 theelepel rozemarijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Marineer de zalm in een kom of schaal met een scheutje van de witte wijn, het citroensap en bestrooi met zout en peper. Zet 30 minuten in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 200°C/gasovenstand 6.
    3. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de groenten 2 minuten. Breng op smaak met rozemarijn, zout en peper. Giet er de helft van de overgebleven wijn bij, dek af en laat 5 minuten sudderen.
    4. Verdeel de groenten over de bodem van een ovenschaal. Leg de zalm erop, giet de resterende wijn erover.
    5. Bak 20 minuten tot de vis gaar (egaal roze) is en gemakkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt. Haal uit de oven en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren