Zuivel-en glutenvrije barbecuesaus

    Zuivel-en glutenvrije barbecuesaus

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    Maak dit als eerste!

    Ik was op zoek naar een pittige barbecuesaus voor over mijn zelfgemaakte pizza's. Ik zou een zuivel- en glutenvrije saus kunnen kopen, maar zelf maken is eigenlijk veel leuker.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 400 ml barbecuesaus

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 rode ui, fijngesneden
    • 1/2 rode paprika, gesneden
    • 1 stuk gemberwortel van 2,5 cm, fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, gesneden
    • 1 groene chilipeper, in plakjes
    • 300 ml water
    • 5 eetlepels tomatenpuree
    • 3 eetlepels honing (of agave nectar voor veganisten)
    • 1 eetlepel glutenvrije tamari saus
    • 1 steranijs
    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
    • 1/2 theelepel cayenne peper
    • 1/2 theelepel zwarte peper
    • 2 theelepels keukenstroop
    • sap van een 1/2 limoen
    • 2 theelepels maïzena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de olie in een pan en bak de ui, paprika en gember tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook en chilipeper toe en bak dit 30 seconden. Voeg nu het water toe en zet het vuur hoger. Voeg alle andere ingrediënten toe, met uitzondering van het limoensap en de maïzena. Breng het geheel aan de kook en laat zachtjes 15 minuten doorkoken.
    2. Het moet nu beginnen te ruiken als een BBQ saus. Voeg het limoensap toe en verwarm nog een minuut.
    3. Haal van het vuur, doe in een keukenmachine en pureer tot een gladde massa (afhankelijk van hoe goed je keukenmachine is, kun je de steranijs er van tevoren uithalen.
    4. In dit stadium doe ik het meestal terug in de pan en voeg ik de maïzena toe om het wat dikker te maken. Om dit te doen, meng je 2 theelepels maïzena met ongeveer een eetlepel water en voeg je dit toe aan de saus. De maïzena moet warm worden om dikker te worden, dus laat het mengsel nog eens 5 tot 10 minuten zachtjes koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren