Gebraden kip met zoete marinade

    Gebraden kip met zoete marinade

    2keer bewaard
    50min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk gebraden kippetje, dat net genoeg is om aan twee mensen te serveren. Mijn kippetje was 600 gr en binnen 25 minuten gaar. Ik vraag aan de slager of hij de ruggengraat uit de kip haalt, zodat de kip veel platter op de warmtebron komt te liggen. De kip wordt gemarineerd in een honing-sojasaus marinade. Dit gerecht wordt geserveerd met groene asperges en rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 kleine kip (waarbij de ruggengraat is verwijderd, vraag de slager)
    • 2 eetlepels honing
    • 4 eetlepels ketjap manis
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 1 theelepel sesamolie
    • 1 theelepel fijngehakte knoflook
    • 1 eetlepel uitgebakken spekjes
    • 1 eetlepel limoensap
    • 2 lente-uitjes, in dunne plakjes gesneden en bewaard in ijskoud water
    • 1 bosje groene asperges, houtige uiteinden eraf gesneden
    • 120 gr rijst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Meng de honing, ketjap, sojasaus, sesamolie, knoflook, spekjes en limoensap in een grote kom.
    2. Doe de kleine kip erbij, dek af met plasticfolie en zet een nacht in de koelkast, draai af en toe om.
    3. De oven voorverwarmen op 180°C / gasovenstand 4.
    4. Leg de kip in een licht ingevette kleine braadslee. Giet de marinade erover en braad 20-30 minuten.
    5. Ondertussen blancheer je de asperges in kokend water gedurende 2-3 minuten. Zet opzij. Maak de rijst klaar.
    6. Vijf minuten voordat de kip klaar is, voeg je de asperges toe aan de braadslee. De kip is gaar als het vocht helder blijft.
    7. Knip de kip met je keukenschaar doormidden en serveer met rijst, asperges en de afgegoten lente-uitjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren