Pompoencake met noten

    Pompoencake met noten

    4keer bewaard
    1uur5min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Een licht gekruide, zoete pompoencake met noten en/of rozijnen. Erg lekker bij een kop thee. Voor de ultieme verwennerij, besmeer je de bovenkant met roomkaasglazuur. Dit recept kan ook gemaakt worden als cakejes of muffins.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 250 gr bloem (of 125 gr volkoren bloem en 125 gr gewone bloem)
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1 theelepel gemalen kaneel of speculaaskruiden
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 250 gr verse pompoenpuree (zie voetnoot voor recept)
    • 200 gr suiker
    • 125 ml melk
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 4 eetlepels plantaardige olie
    • 60 gr pecannoten, gehakt
    • 60 gr gehakte walnoten (of rozijnen)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C / gasovenstand 4.
    2. Zeef de bloem, bakpoeder, baksoda, gemalen kaneel, zout en gemalen nootmuskaat samen in een kom.
    3. Meng de pompoenpuree, suiker, melk en eieren goed samen in een grote kom.
    4. Voeg de droge ingrediënten aan de natte toe, evenals de olie en noten en meng alles tot het net gemengd is. Het beslag zal iets klonterig blijven. Niet te lang mengen.
    5. Schep het beslag in een goed ingevette bakvorm(en). Gebruik een plantaardige olie voor het invetten.
    6. Bak in het midden van de oven gedurende 65 minuten voor een grote cake of 50 minuten voor twee kleinere. De cake is gaar als een ingestoken spies in het midden van de cake er schoon uitkomt.
    7. Koel 10 minuten in de vorm. Maak de cake dan met een mes los van de rand, draai om en laat verder afkoelen op een rooster. Snijd en serveer.

    Pompoenpuree

    Zo maak je zelf snel verse pompoenpuree. Bekijk ook de video bij dit recept.

    Roomkaasglazuur

    Het roomkaasglazuur uit dit recept past goed bij deze cake. Bekijk ook de video bij dit recept.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren